Mark Gillis

Mark Gillis bij rechtszaak overval: 'Ik had hem wel willen zien'

18 juli 2022 11:17

'Massa is kassa'-ster Mark Gillis (26) vindt het jammer dat de verdachte van de overval op hem niet naar de rechtbank in Den Bosch is gekomen. "Dat viel tegen. Ik had hem wel willen zien", zei hij achteraf. De rechtbank besloot dat verdachte Aytekin B. in de gevangenis moet blijven, omdat er teveel ernstige verdenkingen zijn.

"Als hij niks wil zeggen, moet hij niks zeggen. Ik heb liever dat hij een waar verhaal vertelt"

Bij de rechtbank in Den Bosch was maandag de eerste zitting in de strafzaak over de overval op Gillis. Alleen B. moest nog voorkomen, hij was ook de eerste van drie verdachten die werden opgepakt. Gillis werd in de nacht van 6 op 7 november vorig jaar op brute wijze overvallen toen hij bij zijn chalet op vakantiepark Prinsenmeer aankwam in Ommel, even ten zuiden van Helmond. Gillis werd met een vloeistof in het gezicht gespoten en getaserd. Nadat hij was overmeesterd, werd hij bestolen van een horloge, twee armbanden, een telefoon en een dure zonnebril.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Derde verdachte (22) aangehouden voor overval Mark Gillis

Beelden van de overval werden uitgezonden in het televisieprogramma Opsporing Verzocht. Daarop waren drie overvallers te zien. B. is volgens justitie de man in de camouflagejas. Tot nu toe heeft hij zich steeds op zijn zwijgrecht beroepen en niets over de verdenking verteld. Gillis daarover: "Als hij niks wil zeggen, moet hij niks zeggen. Ik heb liever dat hij een waar verhaal vertelt."

B.’s advocaat Lenny Roelofs zei maandag tegen de rechtbank wel dat er in haar ogen voldoende 'ernstige bezwaren' zijn. Dat houdt in dat ook zij de verdenkingen serieus vindt. Zo serieus dat ze niet eens een verzoek bij de rechtbank deed om Aytekin B. vrij te laten.

De rechtbank oordeelde ook dat er voldoende verdenkingen tegen de man zijn en verlengde daarom het voorarrest. De verdachte was zelf niet bij de eerste openbare zitting in de strafzaak. Hij heeft ook nog niets gezegd over zijn betrokkenheid bij de overval, vertelde de officier van justitie. B. liet zich vertegenwoordigen door zijn advocaat. Gillis was er wel, samen met zijn vader Peter, de bekende vakantieparkmiljonair.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Tweede verdachte opgepakt in zaak overval Mark Gillis

Op 13 september is er weer een zitting in de zaak. Dan zullen mogelijk alle drie de verdachten die zijn opgepakt voor de rechter komen.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!