Ricky Martin Beeld © ANP

Ricky Martin hangt 50 jaar cel boven het hoofd na vermeend huiselijk geweld

21 juli 2022 03:30

Ricky Martin (50) moet donderdag voor de rechter in Puerto Rico verschijnen, waar wordt besloten of het straatverbod tegen de Puerto Ricaanse zanger wordt verlengd. Die werd begin deze maand uitgevaardigd nadat een man Ricky had aangeklaagd vanwege huiselijk geweld. De zanger ontkent alle aantijgingen.

"We zullen donderdag voorbereid zijn in de rechtbank"

Volgens de aanklager, van wie de identiteit niet is bekendgemaakt, hadden hij en de 'Livin' La Vida Loca'-zanger een romantische relatie van zeven maanden. Nu zou hij vrezen voor zijn veiligheid omdat Ricky weigerde te accepteren dat de relatie verbroken is. Ricky zou de man na de relatiebreuk voortdurend hebben gebeld en hebben rondgehangen rondom zijn huis.

De Spaanse krant Marca meldde eerder dat het om de neef van de zanger gaat, de 21-jarige Dennis Yadiel Sanchez. Dat stelde Ricky's broer, Eric Martin, vast. Hij vertelde echter in gesprek met The Latin Post dat Dennis 'mentale problemen' heeft en dat hij er zeker van is 'dat zijn jonge familielid niet de waarheid vertelt'.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ricky Martin wordt beschuldigd van incest, advocaat ontkent

Ricky's advocaat, Martin Singer, noemde de beschuldigingen van incest in een verklaring aan Amerikaanse media 'onwaar' en 'walgelijk'. Hij hoopt dat de zaak geseponeerd wordt 'wanneer de rechter naar de feiten kijkt'. Wordt Ricky schuldig bevonden, dan zou hij volgens Marca een celstraf van bijna vijftig jaar kunnen krijgen. "We zullen donderdag voorbereid zijn in de rechtbank", zegt een andere advocaat van de zanger, Joaquin Monserrate, tegen persbureau Reuters.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!