Alberto Stegeman Beeld © ANP

Alberto Stegeman over leven als crimefighter: 'Bedreigingen horen erbij'

25 juli 2022 17:13

Alberto Stegeman (51) geeft in een interview met 'Libelle' aan dat hij bedreigd wordt. Met zijn SBS6-programma's zoals 'Undercover in Nederland' probeert hij misdaden aan te pakken, maar dat gaat niet helemaal zonder gevaar voor eigen leven.

"Ik weet vaak uit welke hoek het komt"

"Bedreigingen horen erbij, maar ik heb een modus gevonden om daarmee om te gaan. Het is echt dankbaar werk", vertelt hij aan het vrouwentijdschrift. "Als misdaadjournalist ben ik daarop voorbereid en ik weet vaak uit welke hoek het komt."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Uitzending Alberto Stegeman verboden door de rechter

"Al maak ik me wel zorgen over de verharding van de maatschappij, kijk maar naar wat er vorig jaar met Peter (R. de Vries, red.) is gebeurd." Hoewel Peter R. de Vries geen vriend van Alberto was, ging hij wel naar zijn uitvaart. "We waren zeer gewaardeerde collega’s en we hadden geregeld contact."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Alberto Stegeman krijgt geldboete opgelegd na plaatsen nepbom

Toch hebben de twee een aanvaring in RTL Boulevard gehad over Alberto's werkwijze. De SBS-presentator had namelijk een nepbom geplaatst op een legerplaats. "Peter noemde dat ‘schijnnieuws’, daar ging ik hard tegenin. Maar dat was niet omdat we elkaar niet mochten en het was diezelfde avond alweer goed." 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!