Veel mensen leven mee met de familie van het jongetje. Beeld © ANP

'Donny M. bekent ontvoeren en doden van Gino (9) uit Maastricht'

4 augustus 2022 09:40

Donny M. (22) zou tijdens een politieverhoor hebben bekend dat hij betrokken was bij het ontvoeren en doden van de 9-jarige Gino uit Maastricht, dat meldt L1. De jongen werd afgelopen juni dood gevonden, na een vermissing van enkele dagen. Kort voor zijn lichaam werd ontdekt, was verdachte M. al aangehouden.

Gino verdween op woensdagavond 1 juni uit een speeltuintje, waar hij had gevoetbald. Hij logeerde op dat moment bij zijn oudere zus in Kerkrade. Andere kinderen verklaarden later dat Gino vrijwillig met een man was meegelopen naar zijn auto, en daar vervolgens was ingetrokken. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kinderen zagen hoe Gino ontvoerd werd: 'Auto ingetrokken'

Na drie dagen werd Donny M. gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij wat toen nog werd gezien als een ontvoeringszaak. Nog geen dag later werd in Geleen het lichaam van de vermiste jongen gevonden. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Familie Gino 'in shock en intens verdrietig' na vondst lichaam

Twee weken na de vondst van het lichaam van Gino, werd door drie vrouwen ingebroken in het huis van Donny M. in Geleen, bevestigde de politie gisteren na berichtgeving van L1. Die regionale omroep stelt dat één van die vrouwen de zus van Gino is, waar hij de laatste dagen voor zijn verdwijning logeerde. 

Vandaag meldt L1 dat Donny M. een bekennende verklaring heeft afgelegd. Ook zou zijn DNA zijn gevonden op de step van de jongen. Die werd een dag na de verdwijning van het kind gevonden, toen de zoektocht nog in volle gang was. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

'Zus vermoorde Gino (9) opgepakt voor inbraak huis Donny M.'

Kijk ook: Zus Gino speechte tijdens stille tocht: 'Ineens was hij weg'

Kijk ook: Zus Gino speechte tijdens stille tocht: 'Ineens was hij weg'

02:35