Peter R. de Vries in november 2020, na de uitspraak in de zaak tegen Jos B. Beeld © ANP

Nieuwe verdachten moord Peter R. de Vries in oktober voor rechter

18 augustus 2022 16:02

De drie nieuwe verdachten van de moord op Peter R. de Vries komen op 13 oktober voor het eerst in het openbaar voor de rechter. Dat laat de rechtbank Amsterdam vandaag weten. Het gaat om een voorbereidende zitting waarin de zaak niet inhoudelijk zal worden behandeld.

De Poolse verdachte Krystian M. (27) zou de rol van tussenpersoon hebben gehad. De verdenking is dat hij de twee uitvoerders van de moord heeft aangestuurd. M. is vermoedelijk de gebruiker van de Google Pixel-telefoon waarmee de vermoedelijke uitvoerders van de moord, Kamil E. (36) en Delano G. (22), contact zouden hebben gehad voor, tijdens en na de aanslag.

'Meer aanhoudingen in zaak Peter R. de Vries zijn niet uit te sluiten'

03:39
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Nieuwe verdachte in moordzaak Peter R. de Vries vrijgelaten

De andere twee verdachten zouden onder andere betrokken zijn geweest bij het maken en verspreiden de gruwelijke beelden die rondgingen kort na de moord. Daarop was te zien hoe Peter R. ernstig gewond op de grond lag. De identiteit van deze twee mannen is nog niet publiekelijk bekend. Het gaat om een 27-jarige Nederlandse man die is aangehouden in Curaçao en een 26-jarige Nederlander die door de Spaanse politie werd opgepakt in Barcelona.

De nieuwe strafzaak staat los van het proces tegen Delano G. en Kamil E., tegen wie een levenslange celstraf is geëist. De uitspraak in die zaak is uitgesteld omdat de zaak, vanwege een nieuwe getuige en de recente arrestaties, is heropend. Wanneer de uitspraak zal zijn, is nog niet bekend.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Peter R. de Vries Foundation looft kwart miljoen uit voor gouden tip in zaak Jaïr Soares