Beeld © ANP

Royce de Vries reageert op mogelijk overdoen rechtszaak Peter R.

25 augustus 2022 12:15

Royce de Vries (33), de zoon van Peter R. de Vries, heeft gereageerd op het nieuws dat de rechtszaak rondom de aanslag op zijn vader misschien over moet. "Ik ben er niet blij mee natuurlijk. We staan hier niet op te wachten", laat hij weten aan RTL Boulevard.

"We zien hier de noodzaak niet voor en vragen ons af of de rechtbank hier niet eerder op had kunnen anticiperen"

De familie dacht net dat ze alles achter de rug had, zegt Royce in een reactie aan RTL Boulevard op het nieuws. Door een wijziging in de samenstelling van de rechtbank die de moordzaak op Peter R. de Vries behandelt, is het mogelijk dat de gehele rechtszaak opnieuw gedaan moet worden. De jongste rechter, zoals dat heet, is voor langere tijd in het buitenland, zei de voorzitter van de rechtbank vanmorgen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Rechtszaak Peter R. de Vries moet mogelijk opnieuw

"We zien hier de noodzaak niet voor en vragen ons af of de rechtbank hier niet eerder op had kunnen anticiperen", zegt Royce. "Het hangt er vanaf dat de verdediging er bezwaar tegen heeft. Een van de advocaten van de verdachten zegt dat zij vinden dat het opnieuw moet. Het Openbaar Ministerie vindt gewoon dat we door kunnen met het proces zoals het nu al voor een groot deel heeft plaatsgevonden."

Hij vervolgt: "Ik snap dat de advocaten alles uit de kast willen halen. Mijn ongenoegen zit er vooral in dat de rechtbank er op had kunnen anticiperen, bijvoorbeeld door een vierde rechter aan te stellen voor het geval dat. Je weet dat er bij zo’n zaak van alles kan gebeuren dat voor vertraging kan zorgen."

Ook Tahmina Akefi, de partner van Peter R., heeft zich op social media over de ontwikkeling uitgesproken:

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Nieuwe verdachten moord Peter R. de Vries in oktober voor rechter

Als de standpunten bij de volgende zitting van 3 november zijn gewisseld, zal de rechtbank een beslissing nemen over de doorgang. Het lijkt erop dat zeker één van de partijen niet akkoord gaat met de nieuwe samenstelling, mogelijk is de beslissing daarom uitgesteld naar november. De advocaten van Kamil E. hebben op dit moment geen commentaar op deze ontwikkeling.

Nieuwe getuige deelt opmerkelijke details over moord op Peter R. de Vries

06:54

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!