Mark Gillis kampt met naweeën gewelddadige overval: 'Dagelijks last van'

00:57

Verdachte overval Mark Gillis: 'Ik zit onschuldig vast'

13 september 2022 10:51

Adil E. (42), een van de verdachten van de gewelddadige overval op Mark Gillis, zei dinsdag in de rechtszaal dat hij niets met de zaak te maken heeft. "Ik zit onschuldig vast", zei hij tegen de rechtbank in Den Bosch.

"Wij moeten opletten omdat ze dichtbij zijn"

E. verscheen dinsdag als enige verdachte. De andere verdachte, Aytekin B. (40), bleef in zijn cel. Een derde is inmiddels op vrije voeten, tegen hem loopt nog wel een onderzoek. Ook Mark woonde de zitting bij, samen met zijn vader en hun advocaat.

Mark werd in de nacht van 6 op 7 november vorig jaar op brute wijze overvallen toen hij bij zijn chalet op vakantiepark Prinsenmeer aankwam. Hij werd met een vloeistof in zijn gezicht gespoten en getaserd. Nadat hij was overmeesterd, gingen de overvallers ervandoor met geld, twee armbanden, een telefoon en een zonnebril.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Mark Gillis bij rechtszaak overval: 'Ik had hem wel willen zien'

Zowel E. als B. ontkent. Ze beroepen zich verder op hun zwijgrecht. Volgens het Openbaar Ministerie zijn er DNA-sporen van de verdachten gevonden op de kleding van Mark. Ook zijn er camerabeelden van de overval.

Daarnaast zijn er afgeluisterde gesprekken tussen E. en B. over de uitzending van Opsporing Verzocht, dat beelden toonde van de overval. Daarin zou volgens het OM gezegd zijn: "Wij moeten opletten omdat ze dichtbij zijn."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Derde verdachte (22) aangehouden voor overval Mark Gillis

Na de overval werden drie verdachten aangehouden. Adil E. vindt dat er bij zijn aanhouding te veel geweld is gebruikt, hij is daarom van plan om aangifte te doen tegen leden van het arrestatieteam.

Beide advocaten vroegen de rechtbank om hun cliënt het proces in vrijheid te laten afwachten. Volgens de raadsman van E. lijkt zijn cliënt in niks op de overvallers. Verder is er "niets dat client aan het onderzoek kan linken", zei advocaat Guy Koppen.

De rechtbank wees de verzoeken van de verdediging af. De verdachten blijven daarom in de cel tot die volgende zitting, die staat gepland op 23 november.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Peter en Mark Gillis achtervolgen dief op vakantiepark: 'Stelletje schildpadden'

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!