Bushokjes werden gebruikt om aandacht te vragen voor de zaak. Beeld © ANP

OM laat moeder dode baby Sem Vijverberg vrij, ze blijft verdachte

22 september 2022 15:46

De 39-jarige vrouw die eerder is aangehouden in het onderzoek naar de dood van baby Sem Vijverberg komt op vrije voeten. Sem werd in 2006 dood gevonden in Doetinchem. Het is voor het onderzoek niet meer noodzakelijk om haar in voorlopige hechtenis te houden, zegt het Openbaar Ministerie.

Uit het DNA-onderzoek is gebleken dat ze de moeder is van het jongetje. De vrouw is meerdere keren verhoord over de omstandigheden rondom de dood van de baby.

Achterhalen van vader

"Zij heeft verklaard geen herinnering meer te hebben aan de zwangerschap en/of de bevalling. Het Openbaar Ministerie laat onderzoeken of en hoe dat mogelijk is." Het onderzoek zal zich ook richten op het achterhalen van de vader van de baby, omdat dit mogelijk meer inzicht geeft.

Het lichaampje van de jongen werd in januari 2006 ontdekt door spelende kinderen in een rietkraag van de Kapperskolk. Hij is door zwaar geweld om het leven gebracht en achtergelaten.

Tachtig tips

De aanhouding van de moeder zestien jaar later is een doorbraak in de cold case. De politie kreeg, na een grote mediacampagne vorig jaar, ongeveer tachtig tips binnen. Uiteindelijk heeft een van deze tips ertoe geleid dat ze in beeld kwam.

Bekijk ook: een item van RTL Boulevard over de doorbraak in de zaak

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!