Peter R. de Vries Beeld © ANP

Nieuwe verdachte aangehouden in moordzaak Peter R. de Vries

26 september 2022 16:26

De politie in Polen heeft op verzoek van de Nederlandse justitie een nieuwe verdachte aangehouden voor de moord op Peter R. de Vries. Dat laat het Openbaar Ministerie weten aan RTL Boulevard. De 30-jarige Pool zou volgens het OM betrokken zijn bij voorbereidingen van de moord. Met deze aanhouding komt het aantal verdachten die betrokken zouden zijn op zeven.

"Elke handeling die de waarheid verder aan het licht brengt is positief"

De familie van de misdaadverslaggever is blij met de aanhouding. "Elke handeling die de waarheid verder aan het licht brengt is positief", laat Royce de Vries weten namens de nabestaanden.

Peter R. de Vries werd op 6 juli 2021 neergeschoten in de Lange Leidsedwarsstraat in Amsterdam, na een uitzending van RTL Boulevard. Hij overleed negen dagen later aan zijn verwondingen. 

Miniatuurvoorbeeld

Zie ook:

Moordzaak Peter R. de Vries mogelijk over: 'Grote teleurstelling'

Justitie heeft inmiddels een verzoek aan Polen gedaan om de man te laten uitleveren. Het is nog niet bekend wanneer hij naar Nederland komt.

Het Openbaar Ministerie heeft inmiddels een levenslange celstraf geëist tegen twee mannen die de moordaanslag gepleegd zouden hebben. De uitspraak tegen deze twee verdachten, Delano G. en Kamil E., is uitgesteld nadat een getuige zich meldde en verklaarde dat de moord werd aangestuurd door de organisatie van Ridouan Taghi.

Miniatuurvoorbeeld

Zie ook:

Khalid Kasem over goede vriend Peter R. de Vries: 'Was een grote broer'

In het onderzoek naar de opdrachtgever of opdrachtgevers van de moord op de misdaadverslaggever werd op vier juli de man aangehouden die de twee zouden hebben aangestuurd, een 27-jarige Pool. En twee mannen op Curaçao en in Spanje. De drie verdachten staan terecht in een aparte zaak. Op 13 oktober is in die zaak een voorbereidende zitting.

'Meer aanhoudingen in zaak Peter R. de Vries zijn niet uit te sluiten'

'Meer aanhoudingen in zaak Peter R. de Vries zijn niet uit te sluiten'

03:39

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!