Volendam-stadion ter illustratie Beeld © ANP

Volendam-speler verdacht van zware mishandeling in nachtclub

3 oktober 2022 14:08

Een 20-jarige speler van eredivisieclub FV Volendam wordt verdacht van mishandeling van een even oude vrouw in een Amsterdamse nachtclub. De voetballer herkende zichzelf in beelden van een opsporingsprogramma.

De speler zal zich later vandaag melden bij de politie, waarna hij waarschijnlijk zal worden aangehouden. 

De politie liet dit weekend beelden zien van twee verdachten in het Amsterdamse opsporingsprogramma Bureau 020. Het incident gebeurde in juli. Op de beelden was te zien dat de vrouw bij haar borst wordt gepakt.

Weken uit rietje

Toen ze zich verzette, viel de tweede verdachte haar aan. De vrouw werd onder meer bij haar keel gepakt. Ze kreeg daarna klappen van beide mannen. Ze had een gebroken kies en kaak en een loszittende voortand. Daarna moest ze worden geopereerd. Wekenlang moest ze uit een rietje drinken.

De Volendam-speler zag zichzelf op de beelden en meldde dat bij zijn club en bij de politie, meldt AT5. Hij is sinds dit seizoen actief als prof en speelde een paar wedstrijden bij Volendam. De club zegt tegen AT5 zich te beraden over stappen tegen de voetballer. De tweede verdachte is nog spoorloos.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!