Johnny de Mol Beeld © ANP

Johnny de Mol reageert op seponeren aangifte mishandeling

6 oktober 2022 13:10

Het OM seponeert de aangifte tegen Johnny de Mol (43). Hij wordt door zijn ex Shima Kaes beschuldigd van mishandeling tijdens hun relatie in 2015.

"Onderzoek heeft niet geleid tot voldoende bewijs"

In het persbericht van het OM staat: 'Onderzoek heeft niet geleid tot voldoende bewijs.' Zowel de aangeleverde foto's, geluidsfragmenten en verklaringen van getuigen hebben onvoldoende bewijs geleverd. 

Johnny heeft in april het Openbaar Ministerie in Amsterdam gevraagd een strafrechtelijk onderzoek in te stellen en tot zijn vervolging over te gaan naar aanleiding van de aangiftes die zijn ex-verloofde Shima Kaes tegen hem heeft gedaan. Dat meldt zijn advocaat Peter Plasman. 

Met dat grondige onderzoek van justitie en strafvervolging hoopt hij een einde te kunnen maken aan de aanhoudende, openlijk geuite beschuldigingen aan zijn adres, die hij telkens in het openbaar moet weerleggen. Hij wil dat dit gebeurt 'bij de enige plaats waar dit thuishoort, namelijk bij politie en justitie en niet in de publiciteit', aldus zijn advocaat. Johnny zag de uitkomst van een strafzaak met vertrouwen tegemoet.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Johnny de Mol vanaf oktober weer te zien op televisie na aanklachten

Het OM bevestigt daarnaast dat jurist Karim Aachboun en zijn kantoorgenoot Ad Aerts worden vervolg wegens poging tot afdreiging van de familie De Mol. 'Dit gebeurt naar aanleiding van een aangifte in november 2020 tegen Aachboun en Aerts door de familie De Mol, die zich bedreigd en gechanteerd voelt door ’kamp Kaes’', schrijft misdaadverslaggever John van den Heuvel in een artikel rond de zaak in De Telegraaf. 'De twee juridische adviseurs moeten zich nu voor de rechter verantwoorden. Op het delict afdreiging staat maximaal vier jaar gevangenisstraf.'

Stappen Johnny de Mol 'logisch' volgens John van den Heuvel

01:09
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

OM druk met strafrechtelijk onderzoek rondom Johnny de Mol

Tegen Johnny is ook een anonieme melding gedaan. Mede om die reden legde hij afgelopen april zijn werkzaamheden neer. Het Openbaar Ministerie is eerder dit jaar al tot het oordeel gekomen dat uit deze melding 'geen concrete beschuldiging of strafbaar feit te halen valt'  en dat betekent dat er nu geen enkele strafzaak meer loopt tegen Johnny de Mol.

Johnny zelf reageert als volgt op het nieuws: “Ik heb altijd vertrouwen gehad in het onderzoek en in deze uitkomst. Evengoed was het een zware tijd, dus ik ben opgelucht dat deze beslissing er nu is. Ik zal nog even de tijd nemen, en ik hou jullie op de hoogte wanneer ik welke werkzaamheden hervat. Ik wil iedereen bedanken voor de steun en lieve berichten die ik de afgelopen tijd heb mogen ontvangen."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!