Familie Quaedackers Een Huis Vol Beeld © KRO-NCRV

'Een Huis Vol'-moeder Nadine veroordeeld tot gevangenisstraf

7 oktober 2022 15:23

'Een Huis Vol'-moeder Nadine Quaedackers (43) is veroordeeld tot achttien maanden cel voor het in brand steken van haar oude woning in Heerlen vorig jaar december, samen met haar toenmalige partner Kevin G. (35). Haar ex moet drie jaar de gevangenis in. Dat heeft de rechtbank in Roermond donderdag besloten, meldt '1Limburg'.

"Er is een forse inbreuk gemaakt op het gevoel van de veiligheid van de slachtoffers. Ze hebben er nog dagelijks last van"

Volgens de rechter heeft het duo op 1 december 2021 opzettelijk brand veroorzaakt aan een woning aan de Van Rappardstraat in Heerlen, het huis van de familie Quaedackers, die in 2014 en 2020 te zien was in het succesvolle televisieprogramma Een Huis Vol. Dat de brand is aangestoken, waarschijnlijk om verzekeringsgeld te vangen, blijkt onder meer uit de met benzine gevulde jerrycans in het pand. Deze zijn volgens 1Limburg enkele weken voor de brand gekocht.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Dit is wat de families uit Een Huis Vol doen voor de kost

Dat ze geen enkele verantwoordelijkheid hebben genomen en de voormalige geliefden een minderjarige verdachte hebben betrokken bij het plegen van de brand, rekent de rechtbank hen zwaar aan. Volgens hen hebben ze levens op het spel gezet: "Een brand is onvoorspelbaar. Omwonenden mogen van geluk spreken dat ze op tijd hun woning konden verlaten. Er is een forse inbreuk gemaakt op het gevoel van de veiligheid van de slachtoffers. Ze hebben er nog dagelijks last van."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Een Huis Vol-kijkers gieren om bezoek aan medium door familie Buddenbruck

Omdat Nadine al zeven maanden in voorarrest heeft gezeten, blijven er nog elf maanden van haar gevangenisstraf over. De straf van haar ex is hoger omdat hij al eerder een soortgelijk feit heeft gepleegd.

Ook de overige gezinnen uit Een Huis Vol worstelen met de nodige problemen. Door de oorlog in Oekraïne zijn de gasprijzen op het moment extreem hoog. Veel Nederlanders dreigen hierdoor in de financiële problemen te komen. Gelukkig zijn er een aantal manieren om de schade iets te beperken.

Gezinnen uit Een Huis Vol delen tips voor stijgende gasprijzen

05:30

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!