Kevin Spacey Beeld © ANP

Vermeend slachtoffer Kevin Spacey: 'Het was beangstigend'

8 oktober 2022 10:08

Anthony Rapp (50), de man die Kevin Spacey (63) heeft aangeklaagd vanwege seksueel misbruik, heeft vrijdag voor het eerst getuigd in de rechtszaak in New York. Anthony noemde het vermeende incident in 1986 'enorm choquerend' en 'beangstigend'.

Anthony zegt op 14-jarige leeftijd te zijn misbruikt door Kevin, die toen 26 jaar oud was. De acteur zou hem hebben meegenomen naar zijn appartement en hem op zijn bed hebben gegooid. "Het was heel plotseling", zei Anthony in zijn getuigenis. "Ik was in de war. Ik voelde zijn volledige gewicht drukken op mijn borst. Mijn armen zaten vast."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Advocaten Kevin Spacey beweren: 'Beschuldigingen komen voort uit jaloezie'

Het lukte hem uiteindelijk om naar de badkamer te vluchten en later de woning te verlaten. "Ik weet niet wat ik deed om hem aan te sporen bovenop me te klimmen en zijn kruis tegen me aan te drukken", zei Anthony.

De inmiddels 50-jarige Anthony spande een civiele rechtszaak tegen Kevin aan en eist een schadevergoeding van 40 miljoen dollar voor onder meer het toebrengen van emotioneel leed. Hij was in 2017 de eerste van een reeks mannen die de acteur beschuldigt van seksueel wangedrag. Kevin heeft de aantijgingen altijd ontkend.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kevin Spacey voor de rechter in New York na misbruikbeschuldiging

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!