Rechtbank Amsterdam Peter R. de Vries Beeld © ANP

Polen levert verdachte moordonderzoek Peter R. de Vries uit

13 oktober 2022 12:40

Polen heeft een 30-jarige man die vorige maand in Polen werd aangehouden, overgeleverd aan Nederland. De Pool wordt verdacht betrokken te zijn geweest bij de aanslag op misdaadverslaggever en RTL Boulevard-deskundige Peter R. de Vries.

De Poolse politie houdt de man op 26 september op verzoek van Nederland aan. Op woensdagavond 12 oktober arriveert hij op Schiphol.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

'Verdachte onthult motief aanslag Peter R. de Vries in afgeluisterd telefoongesprek'

De man wordt ervan verdacht dat hij destijds meehielp met het voorbereiden van de aanslag op Peter op 6 juli 2021. Er wordt hem medeplichtigheid aan moord met terroristisch oogmerk ten laste gelegd. Op het moment voor de aanslag zou de verdachte in Rotterdam hebben gewoond.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Getuige in zaak Peter R. de Vries ook gehoord over Zeewolde

Op vrijdag 14 oktober verschijnt de Poolse verdachte voor de rechter-commissaris in Amsterdam. Hij mag alleen contact hebben met zijn advocaat. 

Op donderdag 13 oktober, vandaag dus, is de eerste voorbereidende (pro forma) rechtszitting in het onderzoek naar de opdrachtgever(s) van en andere betrokkenen bij de aanslag op Peter R. de Vries. Hier lees je meer over de drie verdachten die dan moeten voorkomen. 

Een naar het buitenland geëmigreerde rechter zorgde onlangs voor een onverwachte wending in de moordzaak van Peter R. de Vries. Een grote teleurstelling, aldus Royce de Vries: 

Moordzaak Peter R. de Vries mogelijk over: 'Grote teleurstelling'

04:54

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!