Rechtbanktekening van de verdachten in de Mallorca-zaak Beeld © ANP

Negen verdachten in Mallorcazaak horen strafeis

17 oktober 2022 07:06

Negen verdachten van een vriendengroep uit Hilversum horen maandag de straf die het Openbaar Ministerie eist in de zogenoemde Mallorcazaak. Het proces draait om twee vechtpartijen in de badplaats El Arenal op Mallorca in juli 2021. Bij één daarvan kwam de 27-jarige Carlo Heuvelman uit Waddinxveen om het leven door ernstig hersenletsel.

Het OM vervolgt drie verdachten voor zijn dood: Hein B. (19), Mees T. (19) en Sanil B. (20). De aanklacht tegen hen luidt doodslag, daarop staat een maximale celstraf van 15 jaar.  Het drietal ontkent betrokkenheid bij het overlijden van Heuvelman. Ondanks een oproep van één van de rechters op de eerste dag van het proces - 'Wees een vent en zeg wat er gebeurd is' - zegt ook de rest van de verdachten zich niks te kunnen herinneren van wat zich precies heeft afgespeeld.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Hoofdverdachte Mallorcaproces: 'Ik heb Carlo niet geraakt'

Omdat er geen beelden zijn van het fatale moment steunt de zaak van justitie op getuigenverklaringen, een DNA-spoor en een verklaring tegen een undercoveragent. Maar op al die bewijsmiddelen is wat aan te merken volgens de verdediging. Zo zouden getuigen elkaar tegenspreken. En hoewel uit een onderzoek van het NFI blijkt dat een DNA-spoor op de schoen van Sanil B. DNA van Heuvelman bevat, laat een tegenonderzoek van de verdediging wat anders zien. Ook zou B. bekend hebben tegen een politie-informant, al ziet de verdediging in zijn verklaring juist een ontkenning. 

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Harde woorden van rechter in Mallorcazaak 'ongebruikelijk'

Naast de drie hoofdverdachten staan ook zes anderen terecht: Daan van S. (19), Kaan B. (19), Lucas O. (19), Stan F. (19), Lars van den H. (20) en Martijn T. (20) worden vervolgd voor andere geweldsfeiten.  Martijn T. werd op één van de zittingsdagen ook nog eens aangehouden voor meineed. Hij zou gelogen hebben tijdens een getuigenverhoor. Alle verdachten zijn op vrije voeten in afwachting van de uitspraak op 18 november. Behalve Mees T., hij zit weer in voorarrest omdat hij voorwaarden van zijn schorsing had overtreden door het roken van een joint.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!