Ajax-aanvoerder Dusan Tadic. Beeld © ANP

Twee mannen aangehouden voor poging tot overval op Ajacied Dusan Tadic

17 oktober 2022 14:53

De politie heeft twee verdachten aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een overval op Ajax-speler Dusan Tadic eind juli. Het gaat om twee mannen van 19 en 26, bevestigt de politie na berichtgeving van Het Parool.

De 26-jarige verdachte werd afgelopen vrijdag aangehouden op het Waterlandplein in Amsterdam-Noord. De 19-jarige werd vanochtend aangehouden op IJburg. Morgen worden de twee voorgeleid aan de rechter-commissaris. De politie heeft de verdachten kunnen opsporen dankzij bewakingscamera's in de buurt van waar de overval plaatsvond.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Dusan Tadic slachtoffer van roofoverval in buurt van zijn huis

De Ajax-aanvoerder werd in de nacht van woensdag 27 juli op donderdag 28 juli opgewacht in de buurt van zijn woning door twee mannen die helmen droegen.

Handgemeen

Toen hij uit zijn auto stapte, werd hij door hen bedreigd. Tadic probeerde te vluchten, maar hij werd even later ingehaald door het duo. Dat leidde tot een handgemeen, waarbij de voetballer uiteindelijk wist te ontkomen. Met kapotte kleding kwam hij uiteindelijk in een hotel in de buurt, waarna hij de politie belde.

Waar de verdachten het precies op gemunt hadden, is nog onduidelijk. Volgens de politie is het onderzoek nog in volle gang. Tadic is op de hoogte gebracht van de aanhouding.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!