Marco Borsato Beeld © ANP

Advocaten Marco Borsato over aantijgingen: 'Het zijn geen feiten'

30 oktober 2022 21:32

Advocaten Carry Knoops en Geert-Jan Knoops, die zanger Marco Borsato (55) vertegenwoordigen, waren zondagavond te gast bij 'College Tour'. Tijdens de aflevering ging het ook over de aantijgingen in de aflevering van 'BOOS'. Volgens de advocaten zijn deze aantijgingen 'geen feiten'.

"Je moet niet spelen voor eigen rechter"

"Het zijn geen feiten", zo zei Geert-Jan Knoops. "Het zijn op dit moment informaties die niet zijn geverifieerd door een onafhankelijke instantie." 

"Je moet eerst zorgen dat je de feiten kent", viel Carry Knoops hem bij. "Het kan waar zijn, maar het hoeft niet."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

'Marco Borsato heeft vrede met nieuwe relatie Leontine'

Marco zou tijdens zijn functie als coach bij The voice of Holland en The Voice Kids verscheidene kandidates en medewerkers hebben betast, werd in de betreffende aflevering gesteld. Een zestal, van wie drie minderjarig, hadden zich bij de redactie van het programma van Tim Hofman gemeld.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Marco Borsato duikt op in uitzending voetbalwedstrijd

Carry Knoops vindt dat John van den Heuvel te veel een ‘eigen oordeel’ gaf over de aantijgingen. Daarop werd in College Tour een fragment getoond waarin de misdaadverslaggever zegt dat hij het vermeende slachtoffer geloofd. De advocaat stelde dat 'een leek' die het programma kijkt daardoor sneller kan denken 'dat zou wel zo zijn'. "Maar dat hoeft niet zo te zijn."

De advocaten benadrukten dat de taak van journalisten om tegels te lichten belangrijk is. Maar 'je moet niet spelen voor eigen rechter', aldus Geert-Jan Knoops.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Leo Driessen vindt dat Marco Borsato te hard is aangepakt

In de online-aflevering van BOOS kwamen aantijgingen richting Marco, maar ook richting een regisseur, coach Ali B en The Voice-bandleider Jeroen Rietbergen voorbij. RTL 4 besloot het programma daarna van tv te halen en kondigde met de producent een onafhankelijk onderzoek aan.

Nadat de aantijgingen over Marco naar buiten kwamen, ontstond er een heuse boycot. Iets waar mediadeskundige Rob Goossens niet van stond te kijken:

Rob Goossens 'niet verbaasd' over boycot Marco Borsato

04:16

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!