Danny Masterson Beeld © Getty Images

Verkrachtingszaak tegen That '70s Show-acteur Danny Masterson nietig verklaard

1 december 2022 01:01

De rechter die het proces tegen acteur Danny Masterson (46) overzag, heeft de verkrachtingszaak woensdag nietig verklaard. De juryleden konden tijdens hun overwegingen niet tot een unaniem oordeel komen. De aanklagers moeten nu beslissen of zij een nieuwe zaak starten tegen de 'That '70s Show'-acteur.

De rechtszaak tegen Danny ging vorige maand van start in Los Angeles. Twee weken geleden hielden de aanklagers en de verdediging hun slotpleidooien en begon de jury aan het beraad.

De 46-jarige acteur, die zegt onschuldig te zijn, heeft zelf niet getuigd. De drie anonieme vrouwen die hem beschuldigen van verkrachting namen tijdens het proces wel plaats in de getuigenbank.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

That 70's Show-acteur Danny Masterson getuigt niet in eigen verkrachtingszaak

De vrouwen zeggen tussen 2001 en 2003 te zijn verkracht door Danny. Zij waren destijds lid van de Scientology-kerk. De acteur is dat nog steeds. Twee van de drie vrouwen zeggen dat de kerk ze actief heeft geprobeerd tegen te houden om naar buiten te komen met hun verhaal en ze zouden allemaal door Scientology zijn lastiggevallen sinds ze in 2016 naar de politie stapten.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Jury in zaak Danny Masterson gescreend op Scientology-kennis

De advocaat van Danny claimt op zijn beurt dat de kerk niet relevant is in deze zaak en heeft zelfs gezegd dat de naam niet genoemd zou moeten worden in de rechtszaal. Volgens hem is dat toch 'meer dan zevenhonderd keer' gebeurd, zo zei hij in zijn slotpleidooi.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!