Beeld © ANP

Verdachten diefstal graffitiwerk Banksy in Oekraïne opgepakt

2 december 2022 20:02

De Oekraïense politie heeft een onbekend aantal mensen aangehouden die in de Oekraïense plaats Hostomel een muurschildering van de Britse graffitikunstenaar Banksy hadden gestolen. Ze hadden het pleisterwerk van de muur gebikt waarop de tekening was aangebracht.

De verdachten, die op heterdaad werden betrapt, hebben volgens Oekraïense media aan de politie verklaard het kunstwerk, dat pas vorige maand werd ontdekt, te willen verkopen om de opbrengst te schenken aan de Oekraïense strijdkrachten. De identiteit van de verdachten is niet bekend.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Werken Banksy uit collectie Robbie Williams leveren miljoenen op

Banksy, van wie de ware identiteit overigens ook niet bekend is, bevestigde op 14 november tegenover The Art Newspaper dat hij zeven muurschilderingen had aangebracht op verschillende plaatsen in Oekraïne, waaronder de hoofdstad Kiev en plaatsen in de buurt van Kiev zoals Irpin en Borodianka.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Wie o wie is toch die mysterieuze Banksy?

De tekening beeldt een vrouw uit, die gekleed in een badjas, met gasmasker op en brandblusser in de hand op een stoel naast een raam van een beschadigd pand staat.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!