Verdachte Donny M. (23) in de rechtszaal Beeld © ANP

OM: Gino kwam door verwurging om het leven

5 december 2022 10:34

Uit onderzoek blijkt dat de 9-jarige Gino van der Straeten door verwurging om het leven is gekomen. Dat is volgens het Openbaar Ministerie de conclusie uit het definitieve sectierapport. Vermoedelijk hebben de drugs die Gino zijn toegediend invloed gehad op het overlijden van het jongetje.

De afgelopen maanden deed het rechercheteam onder leiding van het OM verder onderzoek naar de doodsoorzaak. Eerder waren er nog drie scenario's, namelijk verstikking, verwurging en verdrinking. Donny M. verklaarde eerder dat hij de jongen heeft verstikt met een kussen in de badkamer van zijn woning. De nabestaanden werden kort voor de zitting door het OM geïnformeerd over de bevindingen, die tijdens de tweede niet-inhoudelijke zitting maandagochtend aan de orde kwamen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Donny M. bleef op vrije voeten door blunderende politie

Er is ook onderzoek verricht door het Pieter Baan Centrum naar de psyche van Donny M. De rapportage daarvan is nog niet klaar. Mogelijk zal de inhoud ervan aan de orde komen op een volgende zitting in het proces. Het OM gaf aan het rapport pas op z'n vroegst eind januari te verwachten. De verdachte vertelde de rechters dat hij volledig heeft meegewerkt aan het onderzoek.

Het OM heeft aan het dossier ook verslagen toegevoegd van telefoongesprekken die Donny M. voerde in de rechtbank. Daarnaast zijn er ook brieven die de verdachte vanuit zijn cel stuurde toegevoegd.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Donny M. bekent misbruiken en doden Gino: 'Wat ik heb gedaan, is afschuwelijk'

De 9-jarige Gino werd op 4 juni dit jaar gevonden in de achtertuin van een onbewoonde woning in Geleen na een zoektocht van meerdere dagen. Kort voor de vondst arresteerde de politie de toen 22-jarige verdachte in zijn woning, op steenworp afstand van de vindplaats.

'Donny M., verdachte van moord op Gino, bezat en verspreidde kinderporno'

04:27

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!