Andrew Tate verliest hoger beroep en blijft voorlopig vastzitten

10 januari 2023 21:25

De in Roemenië opgepakte controversiële influencer Andrew Tate (36) heeft het hoger beroep in zijn zaak verloren en blijft daarom voorlopig vastzitten. De oud-kickbokser werd op 29 december gearresteerd en de rechtbank besloot toen dat hij in elk geval dertig dagen vast kon worden gehouden. Andrew wordt verdacht van onder meer mensenhandel en verkrachting.

De hechtenis van dertig dagen werd ingesteld uit angst dat Andrew het land zou verlaten en zijn straf zou ontlopen. De influencer ontkent alle aantijgingen en vroeg de rechter dinsdag om vrijlating, maar die ging daar niet in mee.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Influencer Andrew Tate zit nog minstens dertig dagen vast

Ook zijn broer Tristan en twee Roemenen zijn in de zaak opgepakt. De openbaar aanklagers denken dat zij achter een criminele organisatie zitten 'met als doel vrouwen te rekruteren, te huisvesten en uit te buiten door hen te dwingen pornografisch materiaal te maken dat tegen betaling online te bekijken is'. De broers zouden daaraan veel geld hebben verdiend.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Andrew Tate uit Big Brother opgepakt op verdenking van mensenhandel

Het strafrechtelijk onderzoek loopt al sinds begin dit jaar. De aanklagers hebben zeker zes vrouwen in beeld die door de verdachten seksueel zouden zijn uitgebuit. De Amerikaans-Britse influencer raakte in 2016 in opspraak toen hij uit het tv-programma Big Brother werd gezet omdat op beeld was vastgelegd hoe hij een vrouw aanviel. Hij kreeg online bekendheid door die actie.

Andrew werd in het verleden vanwege onder meer haatzaaiende opmerkingen richting vrouwen verbannen van sociale media zoals Twitter, YouTube, Facebook, Instagram en TikTok. Toen Elon Musk Twitter kocht, werd het account van Andrew hersteld. In de afgelopen jaren werden zijn berichten die vrouwenhaat promoten ook op andere sites miljoenen keren bekeken.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!