Beeld © ANP / Politie

Politie deelt naam en foto verdachte schietpartij winkelcentrum Zwijndrecht

22 januari 2023 15:34

De politie heeft de naam en foto verspreid van de man die ervan wordt verdacht gisteren in Zwijndrecht een 66-jarige vrouw te hebben doodgeschoten. Ook schoot hij haar 38-jarige dochter neer, zij ligt zwaargewond in het ziekenhuis. De verdachte is de ex-partner van de dochter, bevestigt de politie.

Het gaat om de 49-jarige Minh Nghia V. Hij wordt ervan verdacht rond 13.45 uur uur het vuur te hebben geopend bij winkelcentrum Walburg aan het Hof van Holland in Zwijndrecht. Daarna vluchtte hij. De politie omschrijft hem als 'vlucht- en vuurwapengevaarlijk'.

De verdachte is 1.70 lang, heeft een licht getinte huid, een normaal postuur en kort zwart haar. Ten tijde van de schietpartij droeg hij een donkere jas model parka, hieronder droeg hij een kledingstuk met een capuchon. V. is ook bekend onder zijn bijnaam 'Lucky'.

Wie hem ziet, wordt verzocht 112 te bellen. "Benader hem niet zelf", schrijft de politie. Wie informatie heeft over zijn verblijfplaats, wordt verzocht de politie te bellen op 0900-8844, of anoniem via M op 0800-7000.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Verdachte schietpartij Zwijndrecht zat jaren in de cel voor gewelddadige overvallen

De man is een beruchte crimineel die al jaren bekend is bij politie en justitie. Hij blijkt een lang strafblad te hebben en werd in 2017 veroordeeld tot zeven jaar gevangenisstraf vanwege gewelddadige overvallen.

Na de schietpartij is er door de politie naar hem gezocht, onder meer op uitvalswegen rond het winkelcentrum. In het winkelcentrum was het druk toen de schietpartij plaatsvond. Volgens de politiewoordvoerder waren meerdere mensen getuige van de schietpartij.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!