Beeld © ANP

'Alec Baldwin wordt niet vervolgd voor schieten op regisseur'

22 januari 2023 22:27

Alec Baldwin (64) wordt niet vervolgd voor het beschieten van regisseur Joel Souza (49) op de set van de film 'Rust'. Dat schrijven verscheidene Britse en Amerikaanse media zondag. Donderdag werd bekend dat Alec wél wordt vervolgd voor het neerschieten van cameravrouw Halyna Hutchins, die later aan haar verwondingen overleed.

Halyna kwam in oktober 2021 om het leven tijdens de filmopnames. Acteur Alec Baldwin was aan het oefenen met een revolver, die ongeladen had moeten zijn. Het wapen ging toch af en Halyna werd dodelijk in de borst getroffen. Regisseur Joel Souza raakte gewond. De politie heeft dat laatste incident niet bestempeld als misdrijf en daarom wordt Alec daar niet voor vervolgd.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Advocaat Alec Baldwin: 'Vervolging is vreselijke justitiële dwaling'

Wel wordt de acteur vervolgd voor dood door schuld vanwege het beschieten van Halyna. Ook wapensmid Hannah Gutierrez-Reed, die de wapens en munitie op de set overzag, wordt vervolgd. Alec zegt niet te hebben geweten dat het wapen geladen was. Justitie meldde eerder al op basis van onderzoek dat de revolver niet met opzet door iemand geladen was. Het was toen echter niet bekend hoe een echte kogel op de set en in het wapen heeft kunnen belanden.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Familie overleden cameravrouw blij met vervolging Alec Baldwin

Stephen en de productie van de film troffen in oktober 2022 een schikking met Matthew Hutchins, de weduwnaar van de overleden cameravrouw. Hij was toen van mening dat niemand schuldig is aan de dood van zijn vrouw en sprak van een 'verschrikkelijk ongeluk'. Hij zei dankbaar te zijn dat de film doorging met productie om zijn vrouw een eer te bewijzen.

'Vervolging Alec Baldwin slaat in VS in als een bom'

05:54

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!