Minh Nghia Vuong. Beeld © Politie

Politie zoekt nu Skoda in klopjacht moordverdachte Zwijndrecht

24 januari 2023 01:42

De 49-jarige voortvluchtige Minh Nghia Vuong heeft volgens de politie van auto gewisseld. De auto waarmee hij na het schietincident is gevlucht, werd gisternacht gevonden op de Veldslahof in Zwijndrecht. Volgens de politie rijdt de verdachte nu in een grijze Skoda Octavia met kenteken KV-121-F.

Miniatuurvoorbeeld

Update:

Grijze Skoda gevonden in zoektocht naar gevluchte schutter Zwijndrecht

Vuong wordt ervan verdacht in Zwijndrecht afgelopen zaterdag een 66-jarige vrouw te hebben doodgeschoten. Ook schoot hij haar 38-jarige dochter neer. Zij ligt zwaargewond in het ziekenhuis. De verdachte is de ex-partner van de dochter.

Rond 13.45 uur uur opende hij het vuur bij winkelcentrum Walburg aan het Hof van Holland in Zwijndrecht. Daarna vluchtte hij weg. De politie omschrijft hem als 'vlucht- en vuurwapengevaarlijk'.

Signalement

De verdachte is 1.70 lang, heeft een licht getinte huid, een normaal postuur en kort zwart haar. Ten tijde van de schietpartij droeg hij een donkere jas model parka, hieronder droeg hij een kledingstuk met een capuchon. Vuong is ook bekend onder zijn bijnaam 'Lucky'.

Wie hem ziet, wordt verzocht 112 te bellen. "Benader hem niet zelf", schrijft de politie. Wie informatie heeft over zijn verblijfplaats, wordt verzocht de politie te bellen op 0900-8844, of anoniem via M op 0800-7000.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Politie verspreidt naam en foto verdachte schietpartij winkelcentrum Zwijndrecht

Een medewerker van de Blokker zag de schietpartij gebeuren door de etalageramen. "Iemand zei dat we binnen moesten blijven en de deuren dicht moesten doen", vertelde zij. Volgens haar zou een vrouw boven het hart zijn geraakt en de andere vrouw in haar rug.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!