Peter R. de Vries Beeld © ANP Foto

Nieuwe verdachte zaak Peter R. de Vries zou filmers hebben aangestuurd

26 januari 2023 16:23

De 34-jarige man die afgelopen maandag in Tilburg is aangehouden heeft volgens het Openbaar Ministerie vermoedelijk de opdracht tot het maken van videobeelden van de zwaargewonde Peter R. de Vries gegeven. Dat laat een woordvoerder weten. De Antilliaanse Tilburger Ludgardo S. blijft ook de komende twee weken in voorlopige hechtenis.

Net als een aantal andere verdachten verdenkt het OM de man van uitlokking van de moord met een terroristisch oogmerk en deelname aan een criminele organisatie die zich bezig heeft gehouden met de aanslag op Peter R. de Vries.

De man zou in Amsterdam eveneens betrokken zijn geweest bij voorverkenningen rondom de studio van RTL Boulevard. Vlak bij de studio werd Peter R. de Vries op 6 juli 2021 neergeschoten toen hij onderweg was naar zijn auto in de nabijgelegen parkeergarage.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Nieuwe verdachte aangehouden voor aanslag op Peter R. de Vries

Het onderzoek naar de moord op Peter R. de Vries is nog in volle gang. Het Openbaar Ministerie arresteerde naast de Tilburger al zeven andere mannen, van wie er op dit moment zes worden vervolgd. Justitie onderzoekt wie de opdracht voor de moord heeft gegeven. Vooralsnog is deze persoon niet gepakt.

De advocaat van de verdachte laat aan RTL Boulevard weten dat hij in dit stadium niet wil reageren.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!