Beeld © ANP

Hechtenis van influencer Andrew Tate opnieuw verlengd

21 februari 2023 19:00

De omstreden influencer Andrew Tate (36) zal voorlopig nog moeten brommen. Volgens de BBC heeft de rechtbank in Roemenië vandaag besloten om zijn hechtenis te verlengen. Andrew en zijn broer Tristan, die worden verdacht van mensenhandel en verkrachting, zouden tot 27 februari vastzitten maar dat is nu met dertig dagen verlengd.

De Britse Tate-broers werden op 29 december opgepakt in de buurt van de Roemeense hoofdstad Boekarest. De mannen worden ervan verdacht een criminele organisatie te hebben opgericht 'met als doel vrouwen te rekruteren, te huisvesten en uit te buiten door hen te dwingen pornografisch materiaal te maken dat tegen betaling online te bekijken is'. Daar zouden ze veel geld aan hebben verdiend. De broers ontkennen de aantijgingen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Hoger beroep Andrew Tate tegen langere hechtenis verworpen

Andrew, een voormalig kickbokser, raakte in 2016 in opspraak toen hij het tv-programma Big Brother moest verlaten omdat hij een vrouw aanviel. Andrew werd in het verleden vanwege onder meer haatzaaiende opmerkingen richting vrouwen verbannen van sociale media zoals Twitter, YouTube, Facebook, Instagram en TikTok. Toen Elon Musk Twitter kocht, werd het account van Andrew hersteld. In de afgelopen jaren werden zijn berichten die vrouwenhaat promoten ook op andere sites miljoenen keren bekeken.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Influencer Andrew Tate zit nog minstens dertig dagen vast