Minh Nghia V. wordt verdacht van moord en poging tot moord.

Verdachte schietpartij Zwijndrecht 'wilde ex geen pijn doen' en bekende na arrestatie

27 februari 2023 19:22

Minh V. (49) heeft direct na zijn arrestatie de moord op zijn voormalige schoonmoeder en poging tot moord op zijn ex-vriendin bekend. Dat bevestigt zijn advocaat na berichtgeving in het AD. Volgens de advocaat was V. niet op de vlucht om zijn straf te ontlopen. "Hij wilde geld achterlaten voor zijn ex-vriendin Anneke", zegt zijn advocaat. "Daar had hij tijd voor nodig.’’

"Hij heeft mij nadrukkelijk gevraagd om de media te woord te staan", zegt advocaat Haroon Raza tegen RTL Nieuws. "Hij wil Anneke duidelijk maken dat hij het nooit op haar heeft voorzien. Het was überhaupt niet zijn bedoeling om Anneke of haar moeder pijn te doen." Waarom er toch geschoten is, blijft onduidelijk.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Verdachte schietpartij Zwijndrecht blijft langer vastzitten

V. wordt ervan verdacht op 21 januari een 66-jarige vrouw te hebben doodgeschoten bij een winkelcentrum in Zwijndrecht. Ook haar dochter, de 38-jarige Anneke, werd neergeschoten. Zij kwam in het ziekenhuis terecht. Na de schietpartij was V. onvindbaar, tot hij op 25 februari werd aangehouden.

"Hij wil nu zo spoedig als kan zijn straf krijgen", zegt zijn advocaat Raza. "Of het nu levenslang is, of dertig jaar of tbs. Hij zegt: 'Daar teken ik voor'."

Bekijk ook: Zo werd V. gearresteerd

Bekijk ook: Zo werd V. gearresteerd

00:54

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!