Minh Nghia V. wordt verdacht van moord en poging tot moord.

Voorarrest verdachte Zwijndrecht verlengd, beloning voor gouden tip uitgekeerd

9 maart 2023 18:04

Twee tipgevers die met informatie kwamen over de 49-jarige verdachte van het schietincident in Zwijndrecht krijgen de beloofde beloning uitgekeerd. Vandaag heeft de rechtbank ook bepaald dat de verdachte 90 dagen langer blijft vastzitten. De man met de bijnaam Lucky wordt verdacht van moord en een poging tot moord.

De hoofdofficier van justitie van het Rotterdamse parket loofde een beloning uit van 30.000 euro voor de gouden tip die zou leiden tot de aanhouding van de verdachte. Het Openbaar Ministerie maakt nu bekend dat die beloning wordt uitgekeerd.

Twee personen gaven informatie door, waardoor het onderzoeksteam de verdachte kon arresteren. Om die reden is besloten dat beiden een deel van de beloning uitgekeerd krijgen.

De politie en het OM laten weten dat ze nog bezig zijn met het onderzoek. Ze kijken ook naar personen die de verdachte tijdens zijn vlucht hebben geholpen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Verdachte schietpartij Zwijndrecht 'wilde ex geen pijn doen' en bekende na arrestatie

Minh V. wordt ervan verdacht op 21 januari een 66-jarige vrouw te hebben doodgeschoten bij een winkelcentrum in Zwijndrecht. Ook haar dochter, de 38-jarige Anneke, werd neergeschoten.

Zij kwam in het ziekenhuis terecht. Na de schietpartij was V. onvindbaar, tot hij op 25 februari werd aangehouden in Schiedam.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Zus van neergeschoten Anneke en moeder in Zwijndrecht over schutter: 'Hoe ziek ben je?'