Peter R. de Vries Beeld © ANP

Ludgardo S.: 'Heb niets te maken met moord op mijnheer De Vries'

24 maart 2023 16:10

De nieuwste verdachte in de moordzaak van Peter R. de Vries, Ludgardo S., heeft in een woord richting de rechtbank ontkend iets met de moord op Peter te maken te hebben.

S. kreeg aan het einde van de zitting het woord en zei direct dat het Openbaar Ministerie (OM) hem verkeerd neerzet. "Er is een tapgesprek waarin ik volgens de politie John word genoemd. Onzin. Geen moment word ik John genoemd, heb die naam nooit gekend. Mijn bijnamen zijn oetie of oetiras omdat ik rasta's heb."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Nieuwste verdachte moord Peter R.: 'Kwam filmers zomaar tegen'

Het OM verdenkt S. ervan dat hij voorverkenningen deed, op zijn telefoon zocht op onder meer Peter R. de Vries en de vermeende filmers aanstuurde. Het OM ziet onder meer bewijs voor de betrokkenheid van S. in een bebloede trui van de vermeende filmer Erickson O. in een in beslag genomen auto. Ludgardo S. heeft volgens het OM de bijnaam John en O. zou in een opgenomen gesprek hebben gezegd: "Ik wil mijn kleren, ik heb dat kloteding gedaan dat John mij zei te doen. Hij moet maar nieuwe kleren voor me kopen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Partner Peter R. de Vries: 'Aanslag had voorkomen kunnen worden'

Volgens zijn advocaten, die eerder het woord kregen, is 'uit niets gebleken dat cliënt wist wat er stond te gebeuren en wat de anderen van plan waren'. Volgens hen is er geen sprake van voorverkenningen in de buurt van de studio van RTL Boulevard en is de kennelijke interesse in de parkeergarage zoals het OM dat ziet 'interpretatie van de onderbuik'.

S. zei tegen de rechters dat hij 'oprecht de waarheid' spreekt. "Ik weet niet waarom mij dit is overkomen. Het is een leugen en ik wil dat het stopt. (...) Het is frustrerend. Ik voel me machteloos omdat ik me niet kan verweren. Ik heb niets te maken met de moord op mijnheer De Vries. Ik ben onschuldig. Ik heb er niets mee te maken, helemaal niets."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Nieuwe verdachte zaak Peter R. de Vries zou filmers hebben aangestuurd

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!