Politie doet onderzoek in de De Wittenstraat. Beeld © Inter Visual Studio

Vrouw overleden na schietpartij in Amsterdam-West, verdachte dood gevonden

30 maart 2023 09:05

In Amsterdam is vanochtend een vrouw doodgeschoten. De schietpartij gebeurde rond 08.00 uur in de De Wittenstraat in de Staatsliedenbuurt. De verdachte is later op de ochtend dood aangetroffen in een parkeergarage iets verderop.

Volgens de politie is het slachtoffer, een 47-jarige vrouw, kort na de schietpartij overleden aan haar verwondingen. Hulpverleners hebben nog geprobeerd haar te reanimeren. Op foto's is te zien dat er een groot gat is geslagen in een ruit in de gevel.

Wel bekenden, geen relatie

Even na 10.00 uur meldde de politie op Twitter dat de verdachte van de schietpartij, een 57-jarige man uit Amsterdam, dood was aangetroffen in een parkeergarage even verderop aan de De Wittenkade.

De Amsterdamse krant Het Parool sprak met buurtbewoners, die zeggen dat de verdachte en het slachtoffer elkaar wel kenden, maar dat ze geen relatie met elkaar hadden. Zij waren ook geen familie van elkaar, laat de politie weten.

Er zijn meerdere ambulances en een traumahelikopter opgeroepen. De politie heeft ter plaatse een zogeheten calamiteitencontainer geplaatst. Het gebied is afgezet met linten voor onderzoek.

'Stevig postuur'

Eerder liet de politie weten dat de verdachte te voet was gevlucht. Het ging om een man van ongeveer 1,90 meter en een stevig postuur.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!