Royce de Vries Beeld © ANP

Nabestaanden Peter R. de Vries blij met excuses minister Yeşilgöz

31 maart 2023 17:05

Nabestaanden van Peter R. De Vries zijn blij dat justitieminister Dilan Yeşilgöz (45) excuses heeft aangeboden. "Fijn dat ze dat nu doet", laat Royce de Vries (34), de zoon van de vermoorde misdaadverslaggever weten aan het ANP.

"Erkenning wat ons en de familie van de kroongetuige en de familie van Wiersum is overkomen kwam daar steeds in terug"

Ook nabestaanden van advocaat Derk Wiersum en van de omgebrachte broer van kroongetuige Nabil B. hebben excuses gekregen van de minister. Zij deed dat vanwege de fouten die zijn gemaakt bij de beveiliging van de drie mannen die allen een rol hadden in het grote liquidatieproces Marengo. Die fouten kwamen naar boven in een rapport van de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) dat begin maart is gepresenteerd.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Excuses minister voor fouten rond moord De Vries, Wiersum en broer kroongetuige

Naar aanleiding van het rapport zijn er gesprekken geweest met de minister, aldus Royce. "Erkenning wat ons en de familie van de kroongetuige en de familie van Wiersum is overkomen kwam daar steeds in terug." Of de nabestaanden van Peter R. na deze excuses ook juridische stappen nemen kon de zoon van de misdaadverslaggever niet zeggen. "We beraden ons daarover en willen daar verder niks over kwijt."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Royce staat stil bij 66ste verjaardag van vader: 'Iedere dag gemist'

Peter R. werd op 6 juli 2021 neergeschoten in de Lange Leidsedwarsstraat in het centrum van Amsterdam. Hij overleed negen dagen later. In 2019 werd advocaat Derk Wiersum doodgeschoten. Een aantal maanden eerder de broer van kroongetuige Nabil B.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!