Peter R. de Vries Beeld © ANP

'Delano G. pas op dag van moord ingehuurd voor neerschieten Peter R. de Vries’

25 mei 2023 13:35

Delano G. (23), de man die vermoedelijk Peter R. de Vries heeft neergeschoten, zou pas op de dag van de aanslag zijn gevraagd om de moord te plegen. Dat blijkt uit opsporingsbronnen na berichtgeving van 'EenVandaag'. Medeverdachte Konrad W. (30) zou de klus die ochtend hebben geweigerd, omdat hij de locatie te riskant vond en geen demper kreeg voor het vuurwapen.

"Het moet vandaag, anders wij krijgen problemen"

De informatie komt naar buiten na toevoeging van nieuwe, ontsleutelde berichten aan het onderzoeksdossier. Bij de politie is het vermoeden ontstaan dat de aanslag op 5 juli, een dag eerder, had moeten plaatsvinden. Konrad W. zou een van de uitvoerders, of zelfs de mogelijke schutter, zijn. Uiteindelijk bleek Peter R. die dag helemaal niet aanwezig te zijn in de studio van RTL Boulevard. De misdaadverslaggever werd bij het verlaten van de studio neergeschoten.

Toen bleek dat de misdaadverslaggever niet in de studio was, zou de vermoedelijke aanstuurder Krystian M. tegen Konrad W. hebben gezegd dat hij zijn wapen naar huis moest brengen en de auto moest achterlaten. Kort daarna vraagt Konrad W. aan Krystian M. of hij een demper kan regelen voor de tweede poging, een dag later. Het zou volgens hem 'een zeer linke boel' zijn om geen demper te gebruiken. "Het gaat zo tekeer dat de hele stad aan het trillen is", stuurt hij naar Krystian M., die vervolgens laat weten dat hij zich nu niet mag terugtrekken. "Je hebt helemaal niet gezegd dat dit het centrum is. Ik ben niet wanhopig. Als iets doen, dan goed", reageert Konrad W. vervolgens.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Nieuwste verdachte moord Peter R.: 'Kwam filmers zomaar tegen'

Op de dag van de aanslag belt Krystian M. volgens de recherche met Delano G. en vraagt hem waarschijnlijk of hij de moord op Peter R. wil uitvoeren. Vijf minuten daarna laat Krystian M. aan Konrad W. weten dat hij iemand anders heeft gevonden. W. moet de wapens en de Google Pixel-telefoon geven aan Kamil E. (37), de vermeende chauffeur en spotter. Delano G. lijkt, zo blijkt uit het dossier, vastberaden om de moord te plegen. "Het moet vandaag, anders wij krijgen problemen."

Voor de moord op Peter R. de Vries staan negen verdachten terecht. Op 13 juni is de volgende voorbereidende zitting in het proces.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Partner Peter R. de Vries: 'Aanslag had voorkomen kunnen worden'

John 'onthutst' door zoekopdrachten verdachte moord Peter R.

07:24

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!