Pim Lammers Beeld © ANP

Politie heeft 5 verdachten in beeld voor bedreigen Pim Lammers

25 mei 2023 16:19

De politie heeft inmiddels vijf verdachten in beeld voor het bedreigen en beledigen van schrijver Pim Lammers (29). Dat heeft een woordvoerder van de politie Midden-Nederland donderdag gemeld aan het ANP.

"Het vrije woord is een groot goed dat wij willen en moeten beschermen en bewaken"

Vier verdachten zijn inmiddels gehoord, de politie gaat nog praten met een vijfde persoon. Het is de bedoeling dat de politie de dossiers binnenkort overdraagt aan het Openbaar Ministerie, aldus de politie. Het OM besluit vervolgens of de verdachten ook worden vervolgd. Pim heeft begin juni een gesprek over de zaak met de officier van justitie.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Pim Lammers genomineerd voor Woutertje Pieterse Prijs

Pim legde zijn opdracht voor de Kinderboekenweek neer omdat hij doodsbedreigingen had ontvangen. Deze volgden na online-aanvallen op de auteur vanwege een oud verhaal voor volwassenen dat hij bijna tien jaar geleden schreef, over de relatie tussen een tienerjongen en zijn trainer. De ophef ontstond nadat een christelijke lobbygroep, presentatrice Monique Smit en model Kim Feenstra online en zonder enige context een paar zinnen uit het verhaal hadden gedeeld.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Pim Lammers krijgt staande ovatie bij opening Boekenbal

De politie neemt de zaak volgens een woordvoerder 'zeer serieus: bedreiging is een ernstig en strafbaar feit.' "Deze personen dachten weg te komen met onlinebedreigingen aan een schrijver. Het vrije woord is een groot goed dat wij willen en moeten beschermen en bewaken."

Schrijver Pim Lammers opent onverwachts boekenbal en krijgt staande ovatie

01:59

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!