Een ic-bed tijdens de coronapandemie in het Wilhelminaziekenhuis in Assen. Beeld © ANP

Verdachte verpleger Theodoor V. ontkent betrokkenheid bij dood 20 coronapatiënten

2 juni 2023 10:50

De voormalige verpleegkundige van het Wilhelmina Ziekenhuis in Assen, die gisteren werd vrijgelaten uit voorarrest, ontkent iets te maken te hebben met de dood van 20 coronapatiënten in het ziekenhuis.

Volgens zijn advocaten ontkent Theodoor V. het plegen van strafbare feiten. Ze laten weten dat hun cliënt heeft meegewerkt aan het opsporingsonderzoek en meermalen uitgebreid heeft verklaard bij de politie.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Nabestaanden coronadoden Assen willen antwoorden: 'Je gaat nu van alles zelf bedenken'

"In die verhoren heeft hij ontkend enig strafbaar feit te hebben gepleegd en geen handelingen te hebben verricht waardoor het leven van een patiënt versneld is beëindigd", zeggen advocaten Tjalling van der Goot en Ronald Knegt.

Longverpleegkundige 

De 31-jarige verdachte uit de Drentse gemeente Noordenveld werkte ten tijde van de coronapandemie als longverpleegkundige in het ziekenhuis. De verdachte zou volgens het Openbaar Ministerie zonder instructies van een arts medische handelingen hebben uitgevoerd bij patiënten die in zijn ogen terminaal waren en ernstig leden.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Nabestaande over aanhouding verpleegkundige Assen: 'We zijn in shock'

Het ziekenhuis kwam de man op het spoor nadat hulpverleners van een GGZ-instelling waar de man in behandeling was, een brief zouden hebben geschreven naar het ziekenhuis. Daarin schreven ze dat de man bij hen had verteld over hoe hij van 20 patiënten het leven had beëindigd. De behandelaars namen zijn verhaal dermate serieus dat ze besloten hun geheimhoudingsplicht te doorbreken en contact op te nemen met het ziekenhuis.    

De advocaten van de man gaan niet in op de vraag of hun cliënt daadwerkelijk deze gesprekken heeft gevoerd. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!