Mark Gillis Beeld © ANP

5 jaar cel voor overval op Mark Gillis

12 september 2023 13:33

Rechtbank Den Bosch heeft twee mannen die in 2021 een overval op Mark Gillis hebben gepleegd, veroordeeld tot een gevangenisstraf van vijf jaar. Eén verdachte is vrijgesproken wegens gebrek aan bewijs. Eind augustus eiste het OM zes jaar cel voor de drie verdachten. Daar gaat de rechter dus niet in mee.

"Ik ben getekend voor het leven"

De drie verdachten waren dinsdagmiddag niet aanwezig in de rechtbank. Mark Gillis was wel aanwezig. De verdachten zaten meer dan een jaar in voorarrest. Die tijd wordt gezien als onderdeel van hun straf.

Mark, zoon van Peter Gillis en bekend van de realityserie Massa is Kassa, werd in de nacht van 6 op 7 november in 2021 overvallen. Daarbij werd hij met een vloeistof in zijn gezicht gespoten en overmeesterd. Mark werd bestolen van een horloge, twee armbanden, een telefoon en een zonnebril. Er werden vier mannen opgepakt, waarvan er drie voor de rechter verschenen. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

OM eist 6 jaar cel voor overval op Mark Gillis

Bij een onderzoek van de forensische recherche werden er DNA- en andere sporen aangetroffen in het chalet van Mark. Van de vier verdachten werd er één in februari van dit jaar vrijgelaten wegens onvoldoende bewijs. 

Mark kreeg de kans om zijn kant van het verhaal te doen tijdens zijn spreekrecht. De realityster vertelde dat hij nog last heeft van de gevolgen van de overval en was geëmotioneerd:

Mark Gillis slaapt wegens overval nog steeds slecht: 'Heb ik maar mee te dealen'

03:05
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Een van de verdachten van overval Mark Gillis op vrije voeten