Nicol Kremers Beeld © ANP

Nicol Kremers voor de rechter om weigeren bloedproef

18 september 2023 10:31

Nicol Kremers (33) moet op 10 oktober voor de rechter verschijnen omdat zij in maart geen bloedproef wilde doen nadat zij door de politie werd aangehouden. Dat bevestigt het Openbaar Ministerie na berichtgeving van het 'AD' maandag.

Nicol werd in maart dit jaar mogelijk onder invloed aangehouden. Volgens het AD maakte ze een 'emotionele, verdrietige en angstige indruk' op de agenten. Nicol weigerde echter een bloedproef af te laten nemen, waardoor niet vastgesteld kon worden of, en zo ja hoeveel ze had gedronken of dat ze drugs had gebruikt.

Het OM bestempelt dit als een misdrijf dat doorgaans zwaarder wordt bestraft dan het rijden onder invloed zelf.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Nicol Kremers heeft therapie in Thailand afgerond: 'Gaat goed met haar'

De voormalig partner van realityster Peter Gillis zat volgens haar advocaat Sébas Diekstra op het moment van het incident 'in een bijzonder moeilijke fase'. Dat laat hij aan RTL Boulevard weten na berichtgeving van het AD. Haar relatie met de vakantieparkhouder was onlangs gestrand.

Nadien bleek dat hij haar zou hebben mishandeld, waarvan zij later ook aangifte heeft gedaan. Volgens Diekstra heeft zijn cliënt na het incident 'actief hulp gezocht en intensief aan zichzelf gewerkt'. Tijdens de zitting komende maand zegt hij inhoudelijk in te gaan op het ten laste gelegde. 

Nicol Kremers bleef uit angst bij Peter Gillis: 'Hoop dat hij de straf krijgt die hij verdient'

07:04