Nederlands echtpaar in penarie op Cyprus na betalen met vals geld

10 september 2015 19:15

De 73 jarige René Hoose is op zijn vakantie op Cyprus in de boeien geslagen omdat hij zijn drankjes betaalde met vals geld afrekende. Zijn familie is ervan overtuigd dat hij onschuldig is.

De 74-jarige René Hoose uit het Gelderse Malden is ten einde raad. De man zit vast omdat hij nietsvermoedend vals geld in zijn bezit had. Naar eigen zeggen heeft hij dat in handen gekregen toen hij een waardevolle armband verkocht via internet. Hij had een deel van dat geld meegenomen op vakantie, 220 euro. Momenteel zitten René en schoonzus Tineke respectievelijk 73 en 70 jaar oud vast op Cyprus, ze mogen niet van het eiland af.

Vorige week betaalde René voor zijn vrouw Jacqueline en hun vrienden de drankjes in een van de plaatselijke etablissementen met een briefje van 20 euro. De ober ontdekte dat het een vals briefje was en kwam ermee terug. Ook een tweede briefje van 20 euro uit zijn portemonnee haalde, bleek vals. De Grieken belden de politie, die kwam naar het hotel van het echtpaar. René Hoose  moest toegang geven tot de kluis in de kamer. Daar lagen nog negen briefjes van 20 euro die vals bleken te zijn.

De ontdekking van de 180 euro aan vals geld kwam de 74-jarige René duur te staan. Agenten sloegen de Maldenaar in de boeien. Hij heeft 9 dagen vast gezeten en mocht tegenbetaling van 10.000 euro weer naar zijn Jacqueline in het hotel. De twee mogen het eiland echter niet af.

René houdt vol dat hij onschuldig is. Vandaag moest hij voorkomen en volgens zijn advocaat kan de zaak nog wel eens lang gaan duren.

 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!