Beeld © ANP

Dave Gilmour zet definitief punt achter Pink Floyd

13 augustus 2015 23:49

Wat gitarist David Gilmour betreft is Pink Floyd over en voorbij.

"Ik ben er klaar mee" zegt hij in een gesprek met Classic Rock. Fans hoeven ondanks het enorme succes van het vorig jaar verschenen album The Endless River niet meer op een reünie in enigerlei vorm te rekenen.

Op het album staat muziek van Dave Gilmour, drummer Nick Mason en de in 2008 overleden klavierspeler Rick Wright. "Ik heb 48 jaar met Pink Floyd achter de rug", aldus Dave. "En een flink deel daarvan, in de begintijd, met Roger (Waters, bassist, red). En die periode, die nu als onze hoogtijjaren worden beschouwd, was voor 95 procent muzikaal bevredigend en plezierig, met veel lol… En ik zal zeker de resterende 5 procent niet de herinnering laten kleuren van wat een geweldige tijd was. Maar dat is over, we zijn er klaar mee - en het zou nep om terug in de tijd te stappen en dat nog eens dunnetjes over te doen. Alleen al omdat Rick er niet meer bij kan zijn.”

De laatste keer dat Pink Floyd formeel als kwartet samen speelde was tijdens het Live8 concert in 2008. Roger Waters, die de groep halverwege de jaren tachtig had verlaten, sloot zich voor die ene gelegenheid weer bij de andere drie aan. Waters toerde de afgelopen jaren nog uiterst succesvol de wereld rond met Pink Floyd repertoire - met name het vrijwel geheel door hem gecomponeerde album The Wall.

David Gilmour brengt komende maand zijn vierde solo-album, Rattle that Lock, uit. “Ik ben op een leeftijd gekomen dat ik alleen nog maar doe wat ik echt wil doen", zegt hij tegen Classic Rock. En over de muziek die hij nu maakt: "Ik weet niet of het net zo goed is als Pink Floyd of slechter of beter. Dat kan mij ook geen barst schenen. Het is wat ik wil doen en het is wat ik zal doen.”

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!