Beeld © ANP

'Waylon in financiële problemen'

03 augustus 2015 19:35

De problemen voor Waylon lijken zich op te stapelen. Na de gemeente Amsterdam en de officier van justitie heeft nu ook een zorgverzekeraar beslag laten leggen op zijn huis in Amsterdam. Dit zogeheten executoriale beslag van Zorginstituut Nederland, voorheen College voor Zorgverzekeringen, is in het bezit van RTL Boulevard.

De gemeente Amsterdam liet eerder beslag leggen op het appartement van de zanger vanwege een openstaande erfpachtschuld van 2500 euro. Vervolgens zag de officier van justitie zich na vijftien dwangbevelen genoodzaakt hetzelfde te doen en nu voegt Zorginstituut Nederland zich in dat rijtje.

Waylon verhuisde vorig jaar van Amsterdam naar Loosdrecht, maar de rekeningen gaan nog naar zijn oude adres in Amsterdam. Opmerkelijk is ook dat hij daar officieel nog steeds ingeschreven staat en niet in het huis in Loosdrecht. Het gaat om een klein bedrag: 250 euro. Toch is de zorgverzekeraar overgegaan tot een executoriaal beslag, omdat er kennelijk niet wordt betaald.

ZIE OOK: Waylon gaat rekening alsnog lappen

Verkocht
Het appartement van de zanger aan het Haarlemmerplein in de hoofdstad is onder voorbehoud verkocht, maar dan moet het optrekje wel vrij van beslagen kunnen worden opgeleverd. Het begint erop te lijken dat de financiële middelen van Waylon een beetje opgedroogd raken.
 
BV's
Zo had Waylon een BV opgericht: Labour Round BV. Die blijkt op 13 juli te zijn opgeheven. In 2012 zijn hiervan de laatste cijfers gedeponeerd: een verlies van 2000 euro. Navraag leert dat er op het adres waar Waylon nu verblijft wel andere BV’s actief zijn, waaronder een BV van zijn zaakwaarnemer Paul Brinks. Waylon zou ook niet staan ingeschreven op dit adres in Loosdrecht.
 
Ook is de website van de zanger uit de lucht. Die bleek eigendom van Labour Road BV, ingeschreven op het adres van Waylons appartement in Amsterdam. Dat bedrijf is dus uitgeschreven en daarmee ging ook de website op zwart.
 
Makelaar
Het makelaarskantoor van Waylon wil niet reageren op de vraag of de verkoop van het appartement van Waylon in Amsterdam niet afgerond kan worden omdat er nog steeds een bedrag openstaat. Het huis in Loosdrecht is van hetzelfde makelaarskantoor. Wel zei de woordvoerder tegen RTL Boulevard dat Waylon hun niks meer schuldig is.
 
Reactie Waylon
Waylon wilde desgevraagd niet al te diep ingaan op de situatie en laat aan RTL Boulevard weten dat het goed gaat met hem. "Laat ik vooropstellen dat het met mij prima gaat, in tegenstelling tot alles wat maar verzonnen wordt. De afgelopen jaren zijn een redelijke rollercoaster geweest en daar zijn ongetwijfeld dingen niet helemaal goed gegaan. 2014 is voor mij een zeer bijzonder jaar geweest en ik heb dat in een aantal zaken niet kunnen bijbenen en daar heb ik nu een ongemak van. Niets schokkends en geen ongewone gebeurtenissen. Alles is onder controle en wordt netjes opgelost."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!