Beeld © RTL Boulevard

Foto's: Berget Lewis geeft jawoord aan vrouw

01 augustus 2015 14:32

Berget Lewis heeft vandaag tijdens de Canal Parade haar jawoord gegeven aan haar 'hero of love' Tatjana Lekathova, een 29-jarige Russische activiste die in haar land strijdt voor gelijke rechten voor lesbiennes, homo's, biseksuelen en transgenders.

Ter gelegenheid van de Amsterdam Gay Pride deze week in Amsterdam heeft Berget Lewis zich verbonden aan Love Exchange, een project waarin vijf BN’ers gekoppeld worden aan mensenrechtenactivisten uit het buitenland. Zo heeft ook Berget deze week een 'buddy': Tatjana Lekathova.  Ter ere van de liefde stapte Berget vandaag tijdens de Canal Parade symbolisch met haar in het huwelijksbootje. "Ik zeg ja tegen de liefde", aldus Berget aan RTL Boulevard.

Thumbnail

Foto: RTL Boulevard

Eerder verklaarde ze al: “Ik vind dit zo’n waanzinnig initiatief en ik ben heel blij dat ik deel uit maak van Love Exchange. Het is de eerste keer dat mensen uit binnen- en buitenland aan elkaar gekoppeld worden om met elkaar ervaringen te delen, die door de hele wereld gevolgd kunnen worden. Online, offline, iedereen maak je deel van je leven. Het is heel bijzonder dat wij dit in ons landje weer voor elkaar krijgen om met zoiets moois voor de lhbt-gemeenschap, dat ik een ontzettend warm hart toe draag, voorop te lopen. Nederland rocks!”

ZIE OOK: 'Niet iedereen heeft de status en het geld van Caitlyn Jenner'

Over Love Exchange
In Nederland is jezelf kunnen zijn, welke geaardheid ook, tamelijk normaal. Maar dat geldt helaas niet voor iedereen op deze wereld.

Tijdens Love Exchange, een vijfdaags social media-evenement, koppelen vijf BN'ers hun seksuele diversiteit aan mensenrechtenactivisten uit het buitenland. Dj Erik Arbores, travestiet Jennifer Hopelezz, ontwerper Bas Kosters, zangeres Berget Lewis, journalist Margriet van der Linden en de vijf buitenlandse 'Heroes of Love' gaan tijdens Amsterdam Gay Pride het experiment aan om hun leven via Facebook, YouTube, Periscope, Twitter, Instagram en via NPO3Lab.nl, gay.nl en lindanieuws.nl te delen.

De Heroes of Love verblijven een week lang op The Love Boat om zo een belangrijke bijdrage te leveren aan Amsterdam Gay Pride.

Ze worden zowel voor als achter de schermen gevolgd tijdens hun optredens en presentaties, die onderdeel vormen van de reguliere evenementen rond AGP, zoals bijvoorbeeld de Roze Kerkdienst, de Pride-party voor jongeren op vrijdagavond, het afsluitende mensenrechtenconcert op zondag, de Pride Walk, de Drag Olympics en natuurlijk de Canal Parade.

 

Meer entertainment