Beeld © ANP

Makers Sneekweek vierkant achter Ferry Doedens

30 juli 2015 07:51

De makers van de thriller-komedie Sneekweek staan achter hun acteur Ferry Doedens. De 25-jarige soapster bekende vorige week tegenover RTL Boulevard drugsverslaafd te zijn. Dit deed Ferry nadat hij als vast castlid van Goede Tijden, Slechte Tijden was ontslagen vanwege het structureel niet nakomen van afspraken.

Producent Farmhouse en distributeur A-Film hebben er vertrouwen in dat Ferry Doedens de opnames van Sneekweek, die in augustus plaatsvinden, tot een goed einde zal brengen. "Bij een controversiële film hoort een controversiële cast", stelt Klaas de Jong van Farmhouse. "Ferry is nu even controversieel en dat heeft een aanzuigende werking op mediapartners en merken. Veel marketeers zien hier wel de publicitaire waarde van en zien het niet als negatief."

ZIE OOK:
Drugsgebruik kostte Ferry rol in GTST
Ferry Doedens: Bedankt voor jullie steun

Dat geldt overigens niet voor alle partners die zich aan de film hebben verbonden. "Niet alle merken weten echter om te gaan met een beetje controverse en zo zie je dat er een partij opeens is afgehaakt", erkent Klaas de Jong, die onlangs bioscoophit Michiel de Ruyter produceerde. "Blijkbaar is deze partij bang. Dat vinden wij een gemiste kans. Ferry Doedens kan ook een prima boegbeeld voor je merk zijn." Sneekweek vertelt over een groep jongeren die tijdens de wereldberoemde Friese zeilwedstrijden door een onbekende wordt belaagd. Ferry Doedens speelt het feestbeest van de groep. Het is de eerste filmrol voor de soapster.

De film is begin 2016 in de Nederlandse bioscopen te zien. De Sneekweek gaat vrijdag van start.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!