Stekker uit show van Mariska van Kolck

28 april 2017 07:26

Een nieuwe musicalkomedie over burn-outs, bedacht en gespeeld door Mariska van Kolck, gaat niet door vanwege problemen met de productie. "Ik weet niet precies wat er is gebeurd, dat gaat me ook niet aan, maar ergens onderweg is er iets misgegaan, waardoor de stekker eruit ging", vertelt de actrice vrijdag in De Telegraaf.

De annulering was even schrikken voor Mariska, die plots een lege agenda had zonder inkomen. "Ik raakte meteen in paniek. Ik heb thuis twee kinderen op de bank, geen partner en ik ben zzp’er. Er staat dan wel direct een olifant op je borst", zegt ze. "Als je weet dat je een leuke klus gaat doen, laat je andere audities liggen. Het is dan echt balen als zo’n stuk niet doorgaat, want vrijwel alle producties zijn dan alweer bezet."

In de voorstelling wilde Mariska zich juist van een andere kant laten zien. Zelf liep de 53-jarige actrice lange tijd met burn-outverschijnselen rond maar wist ze er zonder hulp weer van af te komen. "Vijf jaar geleden was ik zó moe dat ik niet wist waar ik het zoeken moest, maar ik moest door", aldus Mariska, die vervolgens geïnspireerd werd om haar verhaal op te schrijven. "Niet te serieus, maar met grappen en grollen en ondertussen tóch een onderliggende boodschap."

Mariska gaat ondanks de teleurstelling rond de geannuleerde show niet bij de pakken neerzitten. "Ik blijf lachen en leven, want moet ik anders? Ik zit al vijfendertig jaar in het vak en heb nog nooit iemand teleurgesteld. Zo hoort het ook."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!