Queen brouwt Bohemian Rhapsody-bier

24 juni 2015 11:42

Queen brengt een eigen Bohemian Rhapsody Lager op de markt. Het bier wordt gebrouwen omdat het 40 jaar geleden is dat de gelijknamige single van de groep verscheen.

Die groeide uit tot één van de grootste hits uit de popgeschiedenis. Bohemian Rhapsody Lager is een hoppig goudgeel pils met 4,7 procent alcohol en wordt gebrouwen in Tsjechië.

ZIE OOK: Queen-album met onbekende opnamen Freddy Mercury 

De flessen hebben een etiket met het door Freddy Mercury ontworpen Queen-logo. Bohemian Rhapsody verscheen op 31 oktober 1975 als eerste single van het Queen-album A Night at the Opera, dat een maand later op de markt kwam. Het nummer werd vrijwel onmiddellijk herkend als popklassieker en bereikte in tal van landen de top van de hitlijsten.

In Nederland was het in december 1975 de eerste nummer 1-hit voor de groep en zou in 1992 nogmaals een hit worden en de tweede plaats in de top-40 halen. Bohemian Rhapsody staat sinds het begin van de jaarlijkse Top 2000 traditie van Radio 2 ook in de top van die lijst. Meestal op nummer één, maar afgelopen december op de tweede plek na Hotel California van de Eagles.

ZIE OOK: 20 jaar na Freddy Mercury

Vorig jaar bracht Queen ook al een eigen Killer Queen Wodka op de markt, ter gelegenheid van het 40ste jubileum van hun single Killer Queen.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!