Jazzy Jeff & The Fresh Prince op tournee

24 april 2017 14:53

Dj Jazzy Jeff and The Fresh Prince gaan officieel weer op tournee. Het hiphopduo bestaande uit Jeffrey A. Townes en Will Smith is een van de headliners op MTV Summerblast op 26 augustus in Kroatië en speelt een dag later op het Livewire Festival in Blackpool. "And this is happening", twittert Jazzy Jeff maandag bij een video waarin de comeback wordt aangekondigd.

Jazzy Jeff en The Fresh Prince maakten in de jaren negentig furore met klassiekers als Summertime en Yo home to Bel Air, het themanummer van de sitcom The Fresh Prince of Bel-Air. In de serie speelden Townes en Smith beiden een rol.

Hoewel het duo nooit officieel uit elkaar is gegaan werkten de twee de afgelopen decennia nauwelijks meer met elkaar. Smith stortte zich op zijn Hollywood-carrière terwijl Townes in de muziekindustrie actief bleef. Vorig jaar hintten de twee al wel op een reünietour.

Verschillende Amerikaanse media denken dat dit wel eens de start kan zijn van een grote comeback van Smith in de muziek. De acteur, die naast zijn singles met Jazzy Jeff ook vele solohits scoorde, zei in de afgelopen jaren vaker dat hij klaar is voor een terugkeer. Zijn laatste album stamt alweer uit 2005.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!