Beeld © ANP

BNN-VARA overweegt grootse herdenking Bart de Graaff

22 april 2017 13:18

Omroep BNN-VARA denkt erover om met “iets groots” te komen om BNN-oprichter Bart de Graaff te herdenken. Bart de Graaff overleed in 2002 op 35-jarige leeftijd. De televisiemaker zou anders afgelopen week 50 jaar zijn geworden.

“Tijdens besprekingen bij BNN-VARA kwam het ter sprake”, vertelt zijn zus in het AD. “BNN dat twintig jaar bestaat. Bart vijftien jaar dood. Tien jaar geleden De Grote Donorshow - gingen we iets groots doen?” Maar wat haar betreft hoeft het niet per se. “We laten hem voortleven in de Bart de Graaff Foundation waarin we jonge mensen met een lichamelijke beperking helpen die ook iets willen opzetten. En ik blijf het leuk vinden om mijn kinderen te vertellen over Bart en dingen te laten zien."

B.O.O.S

Bart de Graaff kreeg nadat hij was doorgebroken met een televisiecommercial zijn eigen programma bij Veronica. Later groeide zijn programma B.O.O.S. uit tot de jonge omroep BNN. Hij leed aan een nierziekte en kreeg een donornier, maar zijn lichaam stootte het orgaan af. In 2002 overleed hij op 35-jarige leeftijd.

Inzamelingsactie

In het Gooi was vandaag een speciaal wandelevenement voor en door nierpatiënten om de televisiemaker te herdenken. Ruim zeshonderd mensen deden mee en haalden daarmee meer dan 62.000 euro op voor de ontwikkeling van een draagbare kunstnier. De bijeenkomst, waar ook Barts zus Mirjam aan deelnam, was georganiseerd door de Nierstichting. Mirjam is ambassadeur van de stichting.

Mis niets van RTL Boulevard: like ons op Facebook. Dagelijks updates; foto’s, video’s, streams en het laatste nieuws uit de showbizzwereld en entertainmentland!

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!