Beeld © ANP

Ruud Gullit wint kort geding tegen Italiaanse ex

21 april 2017 12:38

Ruud Gullit kan zijn Amsterdamse appartement verkopen. Dat heeft de rechter vandaag bepaald. Ruuds ex-vrouw Cristina Pensa had beslag laten leggen op het stulpje omdat de oud-voetballer nog achterstallige kinderallimentatie zou moeten betalen.

Ruud Gullit kan het appartement per 1 mei verkopen en dus moest voor die datum de beslaglegging eraf.

Faillissement

De voormalige sterspeler van Feyenoord, PSV en AC Milan trouwde in de jaren 90 met de Italiaanse schone Cristina Pensa. Ze kregen samen twee kinderen, Quincy en Cheyenne- inmiddels twintigers. Na de scheiding in 1997 ging het meteen mis. De Italiaanse legde beslag op de auto’s van Ruud en vroeg zijn faillissement aan. Hij zou nog 100.000 euro aan kinderallimentatie moeten betalen. Cristina haalde bakzeil bij de rechter en besloot toen niet in hoger beroep te gaan. Maar daarmee was het gevecht niet ten einde: in 2015 legde ze beslag op verschillende panden van de 54-jarige Ruud.

Inzage in financiën

In Italië hebben de kinderen volgens de wet recht op een vergoeding van hun vader zolang ze geen eigen inkomen hebben. Ruud heeft eerder aangegeven te twijfelen of deze voorwaarden nog wel gelden. Zo speelt zoon Quincy inmiddels bij een Portugese profvoetbalclub. Ruud Gullit eiste daarom ook inzage in belastingaangiften van zijn kinderen, bankafschriften en huurovereenkomsten inzien. Ook daarin stelde de rechter hem in het gelijk; Cristina Pensa en de twee kinderen zullen zich moeten verantwoorden voor hun financiële handel en wandel van de afgelopen vijf jaar.

De advocaat van Cristina Pensa, Glenn Haulussy, laat aan RTL Boulevard weten dat zij in beroep gaat tegen de uitspraak.

Thumbnail

Ruud en zijn vriendin Karin. Foto: ANP

Nieuw geluk

Ruud Gullit, die eerder twaalf jaar getrouwd was met Estelle Cruijff, is alweer een poos heel gelukkig met zijn vriendin Karin de Rooij. De torteltjes hebben inmiddels samen een huis gevonden in Amsterdam. Het stel wil al langere tijd samenwonen, maar nu gaat het dus echt gebeuren, zo vertelde Karin eerder aan RTL Boulevard.

Meer entertainment