Beeld © ANP

Jan Kooijman pleit voor vervolg So You Think You Can Dance

17 mei 2015 12:33

De laatste aflevering van So You Think You Can Dance staat voor vanavond op het programma. Het is de vraag of er na dit zevende seizoen nog een achtste komt. Jan Kooijman hoopt vurig van wel.

"De dag die je wist dat zou komen is eindelijk hier...", begint Jan Kooijman op Facebook. "VTM en RTL gaan ieder jaar na de finale met elkaar overleggen of er daadwerkelijk een nieuw seizoen zal komen. Ik hoop er enorm op. Maar ik ben ook realistisch en ik zie het dus een beetje somber in", schrijft het jurylid verder.

Het talentenjachtprogramma is op de Belgische televisie te zien (VTM) en in Nederland op RTL5. Bij onze zuiderburen scoort de dansshow nog goed, maar sinds de show in ons kikkerlandje op zondagavond wordt uitgezonden zijn er een stuk minder belangstellenden.

Jan somt allerlei redenen op waarom SYTYCD zeker een vervolg moet krijgen. Zoals: "Ons programma heeft vanaf seizoen één vooroordelen en stigma's proberen weg te vagen. Met veel succes. Als jongen mag je tegenwoordig geweldig goed kunnen dansen! Je mag je moves op het voetbalveld laten zien."

So You Think You Can Dance is vanavond om 20:30 uur te zien op RTL5.

ZIE OOK: Dan Karaty legt bom onder SYTYCD

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!