Orang-oetan vernoemd naar Dennis Weening

12 mei 2015 08:59

Dennis Weening is ambassadeur geworden van de stichting Jakarta Animal Aid Network (JAAN) - Nederland. Deze organisatie zet zich in om de internationale dierenhandel een halt toe te roepen en het probleem van het gebruik van palmolie aan de kaak te stellen.

De organisatie maakte dinsdag bekend dat een jonge orang-oetan in een opvangcentrum is vernoemd naar Dennis. De nog geen jaar oude orang-oetan was afkomstig uit het Sumatraanse regenwoud. Haar moeder werd zeer waarschijnlijk gedood door medewerkers van een palmolieplantage, met als gevolg dat de kleine Dennis via het internationale illegale circuit werd verkocht aan een dierenhandelaar in Bandung voor bijna 5000 euro. De aanleg van palmolieplantages vormen de grootste bedrieing voor de orang-oetan.

Dennis Weening: "Ik ben er trots op dat ik ambassadeur van JAAN en van de Save Dennis campagne mag zijn en ik vind het natuurlijk een eer dat er een baby orang-oetan naar mij is vernoemd. Ik help JAAN graag om meer slachtoffers zoals kleine Dennis te voorkomen, maar iedereen kan hier een steentje in bijdragen: palmolie wordt in ontzettend veel producten gebruikt, van brood tot sauzen en chips, maar ook in cosmetica en schoonmaakmiddelen. Koop die producten dus niet meer en mail je favoriete chips- of shampoomerk met de vraag wanneer zij stoppen met het gebruik van palmolie."

Dennis gaat zijn naamgenoot bezoeken in het opvangcentrum Cikananga.