Toine van Peperstraten start actiedag voor Nepal

30 april 2015 21:46

Presentator Toine van Peperstraten en SHO-actievoorzitter Gijs de Vries geven vrijdag om 06.00 uur het startsein voor de actiedag Nederland Helpt Nepal.

Een uur later geeft minister Lilianne Ploumen (Ontwikkelingssamenwerking) de eerste tussenstand. Dat hebben de Samenwerkende Hulporganisaties donderdagavond laten weten. De inzamelingsdag voor Giro 555 duurt tot middernacht.

In De Hallen in Amsterdam is onder de naam 555-café een speciaal etablissement ingericht van waaruit heel de dag uitzendingen op NPO Radio 2 worden verzorgd. Dat gebeurt onder anderen met dj's Gijs Staverman, Bart Arens, Jan-Willem Roodbeen en Wouter van der Goes.

Bekende Nederlanders gaan op sociale media mensen oproepen om geld te doneren. Onder de deelnemers zijn Rob de Geus, Sophie Hilbrand, Anita Witzier, André van Duin, Do, Maik de Boer en Sylvana Simons. Er zijn Nepalese dansers en muzikanten en een kok maakt Nepalees eten. Klimmers bouwen in de buurt van De Hallen een muur. Nepal ligt in de Himalaya en heeft de hoogste berg ter wereld, de Mount Everest.

Op vijf plekken in het land, waaronder Breda, Zoetermeer en Leeuwarden, zijn belpanels voor Giro 555. Daar nemen ongeveer driehonderd mensen de telefoon op.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!