Biograaf sleept Courtney Love voor de rechter

28 april 2015 01:55

De voormalig coauteur van Courtney Loves memoires klaagt de zangeres aan voor achterstallige betalingen. Dat meldt New York Daily News.

Anthony Bozza heeft naar eigen zeggen volgens de wensen van Courtney een script van welgeteld 123.375 woorden geschreven, maar heeft daarvoor slechts de helft van zijn voorschot gekregen. Hij zou 200.000 dollar krijgen en eist nu voor de rechter dat de blondine over de brug komt met de 100.000 dollar die hij nog niet heeft gehad. Ook wil hij volgens de aanklacht rente zien. Hij stelt dat Courtney van de uitgever al 400.000 dollar van de 1,2 miljoen dollar voorschot heeft ontvangen.

Dat het niet goed boterde tussen Courtney Love en schrijver Anthony Bozza bleek vorig jaar al in een interview met Paper. "Het werkt niet", zei ze toen over de samenwerking met de schrijver die onder meer ook verantwoordelijk is voor de biografieën van Rockers Tommy Lee en Slash. "Het is een ramp. Een nachtmerrie." Het boek, getiteld Girl With the Most Cake, had al in 2013 moeten verschijnen. Anthony vermoedt nu dat de nieuwe schrijver die ze heeft aangetrokken gebruik maakt van zijn manuscript.

Maar ook de samenwerking tussen Courtney en haar nieuwe coauteur gaat niet voor de wind, claimt Anthony. Courtney zou hem hebben gemaild over dat het nieuwe werk 'waardeloos' is en dat het project 'nu nog in grotere chaos is beland'.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!